Πάργα: Το στολίδι της Ηπείρου


Η Πάργα είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Και όχι άδικα, αφού τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι κρυστάλλινες παραλίες και τα πολύχρωμα γραφικά σπιτάκια θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα νησί! 

Σε αντίθεση όμως με τα νησιά, όπου είτε χρειάζεται να περάσεις ατέλειωτες ώρες μέσα σε ένα καράβι, είτε θα ξοδέψετε μια περιουσία για αεροπορικά εισιτήρια (φυσικά χωρίς βαλίτσες), η Πάργα είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιαδήποτε πόλη της ενδοχώρας!



Τι θα κάνετε στην Πάργα


Παραλίες

Η Πάργα είναι το ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν μια γρήγορη απόδραση και θέλουν να απολαύσουν βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες! Η πιο φημισμένη παραλία είναι ο Βάλτος, όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι αρκετές ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι ελεύθερες και πληρώνεις μόνο το φαγητό ή τον καφέ σου! 

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι παραλίες: Λύχνος, Αλωνάκι, Αη Γιαννάκης και Πίσω Κρυονέρι. Ας πούμε δυο λόγια για το καθένα για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι!

 Η Παραλία Λύχνος είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς το φυσικό τοπίο που αντικρίζει κανείς είναι πραγματικά μαγικό. Είναι μια οργανωμένη παραλία, γεμάτη με beach bar και ταβέρνες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει αρκετά δύσκολη πρόσβαση αλλά από τη στιγμή που θα φτάσετε εκεί θα ξεχάσετε όλη την ταλαιπωρία! Μη ξεχάσετε ότι υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου θαλάσσης, για να επισκεφθείτε την Σπηλιά της Αφροδίτης, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.

Το Αλωνάκι είναι γνωστό όχι μόνο για τα απίστευτα νερά του, αλλά και για την άγρια ομορφιά του, μιας και οι βραχώδεις σχηματισμοί και το καταπράσινο δάσος που βρέχεται από τη θάλασσα είναι κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο!

Η Παραλία Αη Γιαννάκης είναι μια πανέμορφη και καθαρή παραλία με βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει μια καντίνα που προσφέρει όλα τα απαραίτητα. 

Το Πίσω Κρυονέρι είναι μια γραφική μικρή παραλία με όμορφα νερά και φανταστική θέα! Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής είναι διότι είναι κυριολεκτικά δίπλα στην Πάργα με εύκολη πρόσβαση!


Αξιοθέατα


Η Σπηλιά της Αφροδίτης

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, κοντά στην παραλία Λύχνος βρίσκεται η διάσημη Σπηλιά της Αφροδίτης, που είναι η σπηλιά, στην οποία κολυμπούσε η θέα Αφροδίτη. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν και άλλα σπήλαια για να θαυμάσει κανείς και ο μύθος λέει ότι όποιος κολυμπήσει στα νερά των σπηλαίων αυτών, γίνεται νεώτερος!

Ο Αχέρωντας

Ο Αχέρωντας, όπως ήδη γνωρίζετε, είναι ο ποταμός όπου οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως περνούσαν οι νεκροί για να πάνε στον Κάτω Κόσμο. Βρίσκεται μακριά από το κέντρο της Πάργας (37 χμ.), αλλά είναι ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο! Εκεί, υπάρχουν ερείπια από το περίφημο Νεκρομαντείο του Αχέρωντα, αλλά δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ξεναγών και θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά.

Εμείς θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε της Πηγές του Αχέρωντα, οι οποίες βέβαια βρίσκονται ακόμη πιο μακριά αλλά είναι πραγματικά μια φανταστική εμπειρία! Το τοπίο που θα συναντήσετε εκεί είναι μαγικό, τα νερά πεντακάθαρα και υπάρχει δυνατότητα για πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (canoe kayak, zip line κλπ.)


Το Βενετσιάνικο Κάστρο

Αν και χρειάζεται να ανεβείτε μια ανηφόρα, η θέα που θα αντικρίσετε είναι μοναδική και σίγουρα θα σας αποζημιώσει! Επίσης, υπάρχει μια καφετέρια, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας μαζί με την υπέροχη και πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης. Θα σας προτείναμε να το επισκεφθείτε πρωινές ή απογευματινές ώρες, για να είναι λιγότερο κουραστική η ανάβαση. 

Όσο για το κάστρο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι συχνά διοργανώνονται εκθέσεις και θεατρικά έργα αλλά δυστυχώς πέρα από αυτό, δεν αξίζει τόσο η είσοδος, καθώς μοιάζει εγκαταλελειμμένο.


Το νησάκι της Παναγιάς

Το νησάκι της Παναγιάς είναι το καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Πάργας. Βρίσκεται πάρα πολύ κοντά και μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκι, ακόμη και με κολύμπι! 

Αξίζει να το επισκεφθείτε, καθώς η θέα που θα αντικρίσετε είναι απίστευτη και πράγματι είναι ένα νησάκι πνιγμένο στο πράσινο. Εκεί, θα βρείτε το εκκλησάκι της Παναγιάς, από το οποίο και πήρε το όνομά του το νησί, καθώς και μια μαγευτική μικρή αμμώδη παραλία!


Φαγητό

Η Πάργα, όντας μια πόλη της Ηπείρου, φημίζεται για τα λαχταριστά ηπειρώτικα πιάτα, όπως είναι οι πίτες, γλυκές ή αλμυρές (δοκιμάστε κιμαδόπιτα, πρασόπιτα ή μακαρονόπιτα), απολαυστικά γλυκά (π.χ. αμυγδαλόπιτα, φλογέρες και το περίφημο "κλωστάτι", που είναι ο παραδοσιακός μπακλαβάς με καρύδι) και φυσικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι η πασίγνωστη Ηπειρώτικη φέτα! 

Εκτός από αυτά που αναφέραμε, αν επισκεφθείτε την Πάργα αξίζει να δοκιμάσετε θαλασσινά! Η Πάργα είναι μια παραθαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα να φημίζεται για τα πεντανόστιμα θαλασσινά. Δοκιμάστε τους ψαροκεφτέδες και τις πίτες με διάφορα θαλασσινά, δεν θα ξεκολλάτε! 


Εμείς, σε συνεργασία με το Serenity Luxe Suites, σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα 3ήμερο ταξίδι στην υπέροχη Πάργα! Για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό, πατήστε εδώ. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31/08/20.



Καλή επιτυχία και καλές διακοπές!


Keep traveling! 😉


Όλες οι φωτογραφίες είναι από το Serenity Luxe Suites.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια