Τα αξιοθέατα του Πηλίου: Ανακάλυψε την ομορφιά του "βουνού των Κενταύρων".


Το πανέμορφο Πήλιο είναι ένα βουνό δίπλα στον Βόλο και είναι το τέλειο μέρος για χειμερινές εξορμήσεις για σκι  αλλά  και για καλοκαιρινές βουτιές στις εντυπωσιακές παραλίες του. Άλλωστε δεν ήταν τυχαία και η επιλογή του ως θερινή κατοικία από τους θεούς, σύμφωνα με τη Μυθολογία. 

Γιατί να πας Πήλιο;

Μαγευτικά χωριουδάκια!

Όλη η περιοχή του Πηλίου είναι γεμάτη από μικρά χωριά, στα οποία αισθάνεσαι ότι ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια διαφορετική εποχή, πολύ πιο ήρεμη από ο,τι έχουμε συνηθίσει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αρκεί να πας μόνο σε ένα. Αντιθέτως, σου προτείνουμε να επισκεφτείς όσα περισσότερα μπορείς, διότι το καθένα έχει τη δική του μοναδική γοητεία! 

Τα χωριά που φημίζονται για την ατέλειωτη ομορφιά τους είναι τα: 

Πορταριά:

Η Πορταριά είναι το πιο γνωστό χωριό του Πηλίου και είναι γεμάτη κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εξαιτίας του ότι είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και στη θάλασσα! Επομένως, είναι μια πολύ καλή ιδέα να την επισκεφθείτε πριν πάτε για σκι ή για τη βουτιά σας, διότι εκεί θα συναντήσετε πολλά μαγαζιά, καφετέριες και ταβέρνες! 

Μακρυνίτσα:

Δεν την είχε ονομάσει άδικα ο Ελευθέριος Βενιζέλος "το μπαλκόνι του Πηλίου", καθώς από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει την καλύτερη θέα του Παγασητικού! Αξίζει να κάνετε μια ρομαντική βόλτα και να χαζέψετε την παραδοσιακή και αρχοντική αρχιτεκτονική του Πηλίου και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό καφεδάκι ή ένα νόστιμο γλυκό στο φημισμένο Art Cafe, το οποίο (όπως μαρτυρά και το όνομά του) είναι καλλιτεχνικά διακοσμημένο! 

Ζαγορά: 

Είναι το πολυπληθέστερο χωριό του Πηλίου. Εκεί θα βρείτε την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και την Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Μηλιές:

Πραγματικά, στο χωριό αυτό δε χορταίνεις να βολτάρεις στα πλακόστρωτα δρομάκια και να φωτογραφίζεις τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια. Επίσης, αποτελεί την αφετηρία του γνωστού τραίνου "Μουτζούρη", που φτάνει μέχρι τα Άνω Λεχώνια. Πιστέψτε μας, δεν πρέπει να χάσετε την εμπειρία αυτή, καθώς στη διαδρομή θα απολαύσετε μαγευτικά φυσικά τοπία, που η ομορφιά τους θα σας μείνει αξέχαστη! 

Μπορείτε επίσης και να επισκεφθείτε τα χωριά: Τσαγκαράδα, γνωστή για το κατάφυτο τοπίο της και την Βυζίτσα, που είναι γεμάτη παραδοσιακά Πηλιώτικα αρχοντικά.


Εξωτικές παραλίες!


Μπορεί να μην είναι Κυκλάδες,  αλλά σίγουρα δεν θα έχετε παράπονο! Θα κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νησί. Οι καλύτερες παραλίες είναι: 

Μυλοπόταμος:

Χωρισμένη στα δύο από έναν πελώριο βράχο, με πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά, βοτσαλάκια και χρυσή άμμο.. είναι μια ονειρική παραλία που σίγουρα θα σας μαγέψει. Δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά μπορείτε να βρείτε beach bar και αποδυτήρια για να αλλάξετε! Επίσης, ο Μυλοπόταμος είναι πολύ κοντά στο χωριό Τσαγκαράδα, επομένως μπορείτε μετά το μπάνιο σας να την επισκεφθείτε για ένα καφεδάκι!

Άγιος Ιωάννης:

Είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του Πηλίου και σίγουρα θα σας θυμίσει καρτ ποσταλ από έναν εξωτικό προορισμό. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και γύρω γύρω υπάρχουν beach bar, ταβέρνες και εστιατόρια για να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα μετά το κολύμπι, που ως γνωστόν ανοίγει την όρεξη!

Νταμούχαρη:

Αν δεν επιθυμείτε να πάτε σε μια κοσμοπολίτικη παραλία, αλλά προτιμάτε έναν εξωτικό παράδεισο μόνο για τον εαυτό σας, η παραλία Νταμούχαρη είναι η ιδανική παραλία για εσάς! Φυσικά, δεν είναι μια οργανωμένη παραλία, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρέπει να ανακαλύψετε την παραλία αυτή με τα πόδια από την Τσαγκαράδα, μέσα από ένα εντυπωσιακό μονοπάτι. Μιας και δεν επιτρέπεται τα αυτοκίνητα να φτάσουν στην παραλία, είναι μια καλή ευκαιρία να αναπνεύσετε καθαρό αέρα και να περπατήσετε στο καταπράσινο μονοπάτι, θαυμάζοντας ταυτόχρονα ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. 

Υπάρχουν βέβαια κι' άλλες παραλίες, όπως το Χορευτό, γνωστό για την γαλαζοπράσινη ακρογιαλιά του, η Πλάκα, με τη φανταστική βλάστηση και οι ήσυχοι Άγιοι Σαράντα, με το λιγοστό τους κόσμο.

Ξακουστό φαγητό!

Τα παραδοσιακά προϊόντα του Πηλίου είναι το αρωματικό του μέλι, τα εκλεκτά του φυτικά βότανα, τις νόστιμες χυλοπίτες και φυσικά τα απολαυστικά του κάστανα!

Η Πηλιωρίτικη κουζίνα είναι γνωστή για το σπεντζοφάι, το οποίο φτιάχνεται από ντόπια λουκάνικα (από μείγμα διαφορετικών κρεάτων), πιπεριά και ντομάτα. Αν αναρωτιέστε γιατί ονομάζεται έτσι, είναι γιατί σπέντζα στα "Πηλιωρίτικα" σημαίνει καυτερή πιπεριά.

Εκτός όμως από το σπενζοφάι, στο Πήλιο θα βρείτε πολλά νόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε την ομελέτα με άγρια σπαράγγια. Γενικά, οι ντόπιοι λατρεύουν τα χόρτα και ιδιαίτερα τα άγρια σπαράγγια που φυτρώνουν την άνοιξη. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τους ριγανοκεφτέδες, που είναι μια πεντανόστιμη επιλογή. Φτιάχνονται με φρέσκια ρίγανη, πατάτες, τυρί, αυγό, αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνουν αξέχαστοι.

Εμείς σε συνεργασία με το Kentrikon Boutique Hotel σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα υπέροχο 3ημερο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και να απολαύσει ένα συναρπαστικό Boat Tour, ευγενική προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Les Hirondelles.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό!

Καλή επιτυχία και καλές διακοπές!


Keep travelling! 😉


Όλες οι φωτογραφίες εκτός την πρώτη είναι από το Kentrikon Boutique Hotel.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια