Το νησί Κέα: Η ομορφιά των Κυκλάδων




Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Είναι το πρώτο δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων και είναι ενδιαφέρον το ότι εκεί υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους όρμους της Μεσογείου, ο κόλπος Αγίου Νικολάου.

Η Κέα είναι ένα νησί που ενδείκνυται για ξεκούραστες διακοπές, καθώς εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει μια χαλαρωτική βόλτα στα εντυπωσιακά σοκάκια του νησιού, μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά και φυσικά πεντανόστιμο φαγητό! Εμείς, προτείνουμε να επισκεφθείτε την Κέα, για ένα γρήγορο σαββατοκύριακο. Από τη στιγμή που το νησί είναι πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα, μπορεί κανείς να πανεύκολα να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαύσει ένα όμορφο διήμερο στο νησί αυτό.

Να ξέρετε ότι οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι το Σπαθί, ο Οτζιάς και ο Κούνδουρος, ο οποίος έχει πάρει και γαλάζια σημαία. Εκτός όμως από τις χαλαρωτικές βόλτες και το κολύμπι στις πανέμορφες παραλίες της, η Κέα φημίζεται και για την πλούσια ιστορία που διαθέτει, την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε στους αρχαιολογικούς τους χώρους. Πιο συγκεκριμένα, τα αξιοθέατα της Κέας είναι τα εξής: ο Λέοντας, ο Πύργος της Αγίας Μαρίνας και το Ιστορικό Δημαρχείο του Ernst Ziller. Θα ήταν σημαντικό επίσης να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία της Κέας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε καλοκαίρι γίνεται η περίφημη Γιορτή των Παραμυθιών! Η Γιορτή των Παραμυθιών αποτελεί την αρχαιότερη γιορτή του είδους της στη χώρα μας και γίνεται κάθε χρόνο στην Κέα. Πιο αναλυτικά, εκείνη τη μέρα, διοργανώνεται μια εκδήλωση όπου πολλοί Έλληνες και ξένοι) καλλιτέχνες (αφηγητές, μουσικοί κ.α.) κάνουν παραστάσεις αφήγησης, θέατρο, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά άλλα, τα οποία όλα αφορούν παραμύθια και μύθους, με σκοπό να διαδοθεί η πολιτιστική παράδοση της Κέας.

Όσο για το φαγητό του νησιού, να ξέρετε ότι θα βρείτε αμέτρητα εστιατόρια με παραδοσιακό φαγητό, κυρίως στο λιμάνι της Κορρησίας. Υπάρχουν πολλά τοπικά προϊόντα όπως μέλι, σύκα, ντομάτες κ.τ.λ. αλλά μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη λόζα (που μοιάζει με το προσούτο) και λουκάνικο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια