Τι θα σας κάνει εντύπωση στο Ναύπλιο | Η προσωπική μας εμπειρία



Μετά το ταξίδι μας στο Ναύπλιο, αποφασίσαμε να σας διηγηθούμε τι ήταν αυτό που μας έκανε εντύπωση σε αυτή την πόλη.

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι απλά ένα όμορφο χωριό

Γνωρίζοντας ότι το Ναύπλιο αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, περιμέναμε να είναι μια εντυπωσιακή πόλη... Τελικά όμως, το Ναύπλιο είναι απλώς ένα ήσυχο μέρος, μικρό σε έκταση, με χρωματιστά σπιτάκια, που θα μπορούσε να θυμίζει σε κάποιον ένα γραφικό χωριουδάκι. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, το Ναύπλιο είναι μια ρομαντική ήρεμη πόλη, που αποτελεί το τέλειο μέρος για μια γρήγορη εξόρμηση, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Προσωπικά, θεωρούμε ότι δεν συνίσταται για παρέες νέων, καθώς δεν έχει έντονη νυχτερινή ζωή. Μας έκανε τεράστια εντύπωση το ότι δεν υπήρχε ούτε ένα club! 


Το κυνήγι του κρυμμένου φαγητού

Ψάξαμε εδώ, ψάξαμε εκεί, ψάξαμε παραπέρα... τίποτα. Να' ναι καλά οι γνωστοί, που μας άνοιξαν τα μάτια και μας είπαν ότι κανείς δεν πάει για φαγητό μέσα στην Παλιά Πόλη, πέρα από τους τουρίστες (εμμέσως πλην σαφώς μας την είπαν). Έτσι, το γαστρονομικό μας ταξίδι μεταφέρθηκε λίγο πιο έξω από το κέντρο του Ναυπλίου, με σκοπό να απολαύσουμε κάτι της προκοπής! 

Με λίγα λόγια, αν είστε λάτρης του φαγητού και τις γενναιόδωρης ελληνικής μερίδας, αυτό που σας προτείνουμε είναι να μην φάτε στην Παλιά Πόλη, αλλά τολμήστε να ψάξετε κάποιο εστιατόριο έξω από το κέντρο. Θα μας θυμηθείτε! 😉


Μικρό στο μάτι...αλλά άκρως τουριστικό

Αν και το Ναύπλιο είναι μια πολύ μικρή πόλη, είναι αγαπησιάρικο από τους τουρίστες! Με λίγα λόγια, δεν ήμασταν οι μόνοι που θέλαμε να πάμε εκεί για ένα σαββατοκύριακο να χαλαρώσουμε, αλλά αντιθέτως έφταναν συνεχώς λεωφορεία, γεμάτα με Έλληνες και ξένους! Δεν τους αδικούμε φυσικά, διότι πράγματι αξίζει να επισκεφθείτε το Ναύπλιο για ένα ήσυχο διήμερο, μακριά από το άγχος της δουλειάς και της κουραστικής καθημερινότητας.


Φαγητό... Ναυπλιώτικο ή Κρητικό;


Μας έκανε τεράστια εντύπωση το ότι τα πιο γνωστά τοπικά φαγητά του Ναυπλίου μοιάζουν πάρα πολύ με τα Κρητικά. Πιο συγκεκριμένα, τα τοπικά φαγητά του Ναυπλίου είναι οι γκόγκες, που στην Κρήτη το λέμε "σκιουφιχτά μακαρόνια" και τυροπιτάρι, που μοιάζει με τις Κρητικές μυζηθρόπιτες!

Και τι που είναι 1.000;


Όπως όλοι ξέρουμε, το πιο γνωστό αξιοθέατο του Ναυπλίου είναι το Κάστρο του Παλαμηδίου. Για να φτάσεις στην κορυφή του Παλαμηδίου, χρειάζεται να ανέβεις 1.000 σκαλοπάτια. Αρχικά, ακούγεται ακατόρθωτο ή τουλάχιστον πολύ κουραστικό. Αντιθέτως όμως, ενώ στην αρχή φοβόμασταν ότι θα κουραστούμε, δεν ήταν τίποτα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε! Αυτό γιατί, μπορείς να κάνεις συνέχεια διαλείμματα για ξεκούραση, καθώς υπάρχει χώρος να σταματήσεις χωρίς να ενοχλείς κανέναν και να συνεχίσεις όταν αισθανθείς έτοιμος. 

Φυσικά, η θέα είναι μαγευτική και σε αποζημιώνει και με το παραπάνω! Οπότε, μην αγχώνεστε με τον αριθμό των σκαλοπατιών, έτσι κι αλλιώς δεν είναι και τόσα!


Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!
 
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, δείτε το βίντεο όπου αναλύουμε τις 2 μέρες μας στο Ναύπλιο εδώ.



Keep traveling!😉

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια