Πως να περάσετε μια γεμάτη μέρα στην Αθήνα

Η Αθήνα χρειάζεται πολλές μέρες για να την εξερευνήσεις πλήρως. Τι γίνεται όμως όταν έχεις μόνο λίγες ώρες στη διάθεσή σου; 

Κι' όμως! Και μία ημέρα είναι αρκετή για να πάρεις μια μικρή γεύση της ομορφιάς της Αθήνας.

Φυσικά, όπως είναι λογικό, η μία μέρα στην Αθήνα, θα αφιερωθεί στο πολυσύχναστο κέντρο της, το οποίο είναι και το μέρος που λατρεύουν όλοι οι επισκέπτες, Έλληνες και μη.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορείτε να περάσετε τις πιο όμορφες 24 ώρες της ζωής σας στην πρωτεύουσα της Ελλάδας μας!


Αρχικά...νηστικό αρκούδι δε χορεύει! Με άλλα λόγια, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό στις δημοφιλείς καφετέριες της Αθήνας!


Πιο συγκεκριμένα, οι πιο πολυσύχναστες καφετέριες βρίσκονται στις εξής οδούς: Μητροπόλεως, Κολοκοτρώνης, Ρόμβης και στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.


Αφού πάρετε δυνάμεις και από τη στιγμή που θα βρίσκεστε στο Μοναστηράκι, μπορείτε να περιπλανηθείτε την Αγορά του Μοναστηρακίου, η οποία είναι φημισμένη για τα παλαιοπωλεία της και τον κόσμο που προσελκύει.

Αργότερα, θα κατευθυνθείτε προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται η Ελληνική Βουλή. Για να φτάσετε στο Σύνταγμα, θα περάσετε από την γνωστή Ερμού, όπου θα βρείτε πάρα πολλά μαγαζιά και κόσμο που περιπλανιέται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Στην πλατεία Συντάγματος, θα θαυμάσετε την Ελληνική Βουλή, όπου υπάρχει και ο Τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη. Φυσικά, δεν πρόκειται για έναν αληθινό τάφο, αλλά για ένα μνημείο αφιερωμένο σε όσους στρατιώτες πέθαναν χωρίς να αναγνωριστούν. Μπροστά στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, υπάρχει η Προεδρική Φρουρά, οι γνωστοί σε όλους μας τσολιάδες.

Στη συνέχεια, θα στρίψετε δεξιά, στην οδό Βασιλίσσης Αμαλίας, για να περιπλανηθείτε στον πανέμορφο Εθνικό Κήπο, τον μικρό πράσινο παράδεισο στο κέντρο της Αθήνας! 


Πιο αναλυτικά, ο Εθνικός Κήπος είναι ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της πόλης, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα, που αξίζει να περάσετε μια βόλτα, καθώς είναι δωρεάν για το κοινό.


Στην νότια έξοδο του Εθνικού Κήπου, βρίσκεται η περιοχή του Ζαππείου. Το Ζάππειο Μέγαρο είναι ένα τεράστιο κτήριο, το οποίο αποτελεί χώρο εκδηλώσεων, ιδιωτικών και μη. Έτσι, μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του κτιρίου αυτού, που στόχο είχε να αναβιώσει τα ιδανικά της αρχαίας Ελλάδας και να περιπλανηθείτε στην όμορφη αυτή περιοχή. 

Αφού τελειώσετε με τον περίπατο στον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, στόχος σας είναι η μαγευτική Πλάκα! Μπορείτε, καθώς περπατάτε προς την Πλάκα, να πάρετε να φάτε κάτι στο χέρι, επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και έχετε πολλά ακόμα να εξερευνήσετε!

Η Πλάκα είναι ίσως η πιο αρχαία συνοικία ολόκληρης της Ευρώπης! Αποτελεί πράγματι μια μοναδική περιοχή, που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Είναι μια άκρως τουριστική περιοχή και για αυτό πρόκειται να δείτε πολλά τουριστικά μαγαζάκια, από τα οποία μπορείτε φυσικά να ψωνίσετε τα σουβενίρ σας. 

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε προς τα Αναφιώτικα, την αγαπημένη περιοχή της Αθήνας για όλους τους τουρίστες. Αυτό γιατί, τα Αναφιώτικα κτίστηκαν από εργάτες του νησιού Ανάφη, με αποτέλεσμα να θυμίζει ολόκληρη η περιοχή ελληνικό νησί! Πράγματι, θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου, παρά ότι βρίσκεστε σε πόλη. Σας συμβουλεύουμε να ανεβείτε στην κορυφή της περιοχής, για να θαυμάσετε τη θέα της Αθήνας, από ψηλά.


Βέβαια, δεν θα είναι το μόνο ψηλό σημείο που θα δείτε. Αυτό γιατί, θα κατευθυνθείτε προς την Ακρόπολη, όπου μπορείτε είτε να μπείτε μέσα, είτε να περιοριστείτε σε ένα περίπατο στο δεύτερο ψηλότερο σημείο του κέντρου της πόλης. Πιο αναλυτικά, αν προτιμάτε να θαυμάσετε την ομορφιά της πόλης και όχι την ιστορική πλευρά της, τότε μπορείτε να μην επισκεφθείτε την Ακρόπολη, αλλά να ανεβείτε στον Άρειο Πάγο και φυσικά στον Λόφο του Φιλοπάππου. 

Αρχικά, ο Άρειος Πάγος είναι ένας βράχος που χρησιμοποιούνταν ως το δικαστήριο των Αρχαίων Ελλήνων. Τώρα πια, αποτελεί ένα αγαπημένο μέρος των Αθηναίων, οι οποίοι χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους με τη συντροφιά της θέας της Αθήνας από τη μια μεριά και της Ακρόπολης από την άλλη. 



Βέβαια, η θέα δεν συγκρίνεται με εκείνη που προσφέρει ο Λόφος του Φιλοπάππου, ο οποίος βρίσκεται πέντε λεπτά παρακάτω και όπως τονίσαμε προηγουμένως, αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο σημείο του κέντρου της Αθήνας. Ανεβαίνοντας τον λόφο, θα δείτε αρχικά την θέα της Ακρόπολης, σχεδόν από το ίδιο ύψος και φτάνοντας στην κορυφή θα θαυμάσετε τη θέα όλης της Αθήνας και του Πειραιά.


Όσοι ενδιαφέρεστε για το ιστορικό κομμάτι της Αθήνας, θα σας συμβουλεύαμε να επισκεπτόσασταν μόνο τον Άρειο Πάγο, ο οποίος έχει θέα και στην Στοά του Αττάλου και στην Αρχαία Αγορά, και μετά να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται το πιο εντυπωσιακό και το πιο μοντέρνο μουσείο της Ελλάδας, καθώς άνοιξε τις πόρτες του το 2009 και διαθέτει πάρα πολλά ευρήματα! Επίσης, στο Μουσείο της Ακρόπολης υπάρχει καφετέρια, για να απολαύσετε τον καφέ σας βλέποντας την Ακρόπολη.


Μετά από τόσο περίπατο, είναι ώρα για ένα διάλειμμα για καφέ ή φαγητό. Πιο συγκεκριμένα, θα κατευθυνθείτε προς το Θησείο και το Μοναστηράκι, που βρίσκονται δέκα λεπτά μακριά από το Λόφο του Φιλοπάππου. Οι δύο αυτές (κοντινές) περιοχές είναι αγαπημένες και από τους Αθηναίους και από τους τουρίστες, καθώς είναι γεμάτες εντυπωσιακά μαγαζιά, θεματικές καφετέριες και εστιατόρια με πεντανόστιμους μεζέδες!

Μετά το διάλειμμα σας, μπορείτε να κάνετε μια χαλαρωτική βόλτα στο Μοναστηράκι ή και να εξερευνήσετε λίγο παραπάνω το κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν έχετε κουραστεί από το περπάτημα όλης της ημέρας, θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε το Κολωνάκι, την πιο κοσμική περιοχή της Αθήνας. 

Τέλος, προτείνουμε να τελειώσετε την μέρα σας με ένα νόστιμο κοκτέιλ στις υπέροχες ταράτσες που έχουν ξεπηδήσει σε όλη την Αθήνα.


Έτσι, θα θαυμάσετε την θέα της Ακρόπολης και θα ξεκουραστείτε από αυτή τη γεμάτη μέρα.


Φυσικά, για όσους λατρεύουν την έντονη νυχτερινή ζωή, η Αθήνα είναι το ιδανικό μέρος για εσάς! Πιο αναλυτικά, η Αθήνα φημίζεται για τα υπέροχα κλαμπάκια και την φοβερή νυχτερινή της ζωή. Εμείς, σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς την περιοχή του Κεραμεικού, όπου βρίσκονται τα δημοφιλέστερα κλαμπς της Αθήνας!

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε αρκετά και να περάσετε μια υπέροχη μέρα στην εντυπωσιακή Αθήνα. 

Αν μείνετε περισσότερες μέρες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ το ιδανικό πρόγραμμα 3 ημερών, που έχουμε ετοιμάσει.

Διαβάστε επίσης για τα αξιοθέατα της Αθήνας που δεν χρειάζεται εισιτήριο για να τα απολαύσεις εδώ!

Δείτε το βίντεο ενός λεπτού που σας ετοιμάσαμε, για να δείτε όλα τα αξιοθέατα του κέντρου της Αθήνας εδώ.



Keep traveling!😉