Αμοργός: Ένα νησί όνειρο!



Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Συνδυάζει περιπέτεια και ρομαντισμό, καθώς από τη μια διαθέτει πανέμορφες καταγάλανες παραλίες και γραφικά σοκάκια, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολλά μονοπάτια για πεζοπορία!

Πιο αναλυτικά, υπάρχουν πολλά μονοπάτια, τα οποία θα σας συναρπάσουν, καθώς οι εικόνες της φύσης που πρόκειται να δείτε είναι πραγματικά μοναδικές. Εκτός βέβαια από τα μονοπάτια, η Αμοργός φημίζεται για την οργανωμένη κατασκήνωση! Επομένως, εάν είστε λάτρεις του camping, η Αμοργός είναι το ιδανικό μέρος για εσάς!

Όσο για τις εντυπωσιακές παραλίες της, που αναφέραμε προηγουμένως, η πιο διάσημη από όλες είναι η παραλία της Αγίας Άννας, διότι εκεί γυρίστηκε η ταινία "Απέραντο Γαλάζιο". Φυσικά, όταν επισκεφθείτε την Αμοργό, δεν θα θαυμάσετε μόνο την παραλία της Αγίας Άννας, καθώς αξίζει κανείς να επισκεφθεί κι άλλες παραλίες όπως: παραλία Αιγιάλης, που είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία της Αμοργού, η παραλία του Μούρου, με τους επιβλητικούς βράχους της και το πανέμορφο Μαλτέζι!

Το πιο σημαντικό σημείο της Αμοργού, είναι η δημοφιλής Χώρα της, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η ομορφότερη χώρα των Κυκλάδων! Πραγματικά αξίζει να περιπλανηθείτε στα υπέροχα γραφικά σοκάκια της, τα οποία είναι στολισμένα με πανέμορφες βουκαμβίλιες και να απολαύσετε έναν αρωματικό καφέ ή ένα χαλαρωτικό ποτό σε ένα από τα πολλά και όμορφα μπαράκια, χαζεύοντας την μοναδική αρχιτεκτονική της περιοχής αυτής. 

Αν αναρωτιέστε για το αν υπάρχουν αξιοθέατα στην Αμοργό, να είστε σίγουροι ότι είναι αρκετά και πολύ σημαντικά. Τα πιο σημαντικά είναι αφενός το εντυπωσιακό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και αφετέρου το γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Αμοργού, ναυάγιο. 


Το ναυάγιο, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι τα απομεινάρια ενός εγκαταλελειμμένου πλοίου, που βρίσκεται στην Κάτω Μεριά της Αμοργού, το οποίο δεν πρόλαβε να αρμενίσει ποτέ. Πλέον, αποτελεί ένα εντυπωσιακό και πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο, καθώς η όψη του και μόνο σε συναρπάζει.


Προφανώς, δε γίνεται εμείς να μη μιλήσουμε για φαγητό! Η παραδοσιακή κουζίνα της Αμοργού φημίζεται για πολλές σπεσιαλιτέ. Για παράδειγμα, δε νοείται ταξίδι στην Αμοργό, που να μη συνοδεύεται με τα πεντανόστιμα ξεροτήγανα ή το φανταστικό "πατατάτο" (κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο).







Keep traveling!


Όλες οι φωτογραφίες είναι από το Aegialis Hotel & Spa.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια