Πως να περάσετε μία γεμάτη μέρα στον Πειραιά!


Ο Πειραιάς αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι σε όλο τον κόσμο. 

Έχοντας ζήσει στον Πειραιά για 8 χρόνια, δε θα μπορούσαμε να μην ετοιμάσουμε ένα ημερήσιο πλάνο, για όλους εσάς που επιθυμείτε να περάσετε μια γρήγορη βόλτα από την πόλη του Πειραιά.

Διαβάστε παρακάτω για το τι πρέπει να δείτε μέσα σε ένα 24ωρο και για να μη χάσετε τίποτα που αξίζει!

Αφού φάτε ένα καλό πρωινό σε μία από τις άπειρες καφετέριες στο κέντρο του Πειραιά, θα ξεκινήσετε την εξερεύνηση της πόλης.


Πιο αναλυτικά, θα περιπλανηθείτε στην πλατεία Κοραή, μία από τις κεντρικότερες οδούς του Πειραιά. Εκεί, θα δείτε το Δημαρχείο του Πειραιά και φυσικά το πασίγνωστο Δημοτικό Θέατρο.


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ένα νέο-κλασσικό κτήριο που κτίστηκε το 1895 και φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτεκτονική του και τις σπουδαίες παραστάσεις που ανεβαίνουν όλο το χρόνο, από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κατηφορίζοντας την οδό Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση προς το λιμάνι, θα βρείτε τον επιβλητικό Ναό της Αγίας Τριάδος. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος φημίζεται για το μέγεθός του και τις πανέμορφες αγιογραφίες του. Για την ενημέρωσή σας, ο αρχικός ναός κτίστηκε το 1839, γκρεμίστηκε το 1944 και ξανακτίστηκε το 1979. Εάν σας ενδιαφέρουν οι τόποι θρησκευτικής λατρείας, να ξέρετε ότι κοντά στο ναό της Αγίας Τριάδος, υπάρχει ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, που είναι και ο πολιούχος άγιος του Πειραιά. Ακόμη, υπάρχει και ο πανέμορφος καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου, στην Ακτή Μιαούλη.


Φυσικά, κάνοντας βόλτα στο κέντρο του Πειραιά, αξίζει να περάσετε από τον πολυσύχναστο εμπορικό πεζόδρομο, στην οδό Σωτήρος Διός. Εκεί, θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε τα ψώνια σας ή και να τσιμπήσετε κάτι στο δρόμο. Οι περισσότεροι ντόπιοι θεωρούν αυτό τον δρόμο ως τον πιο εμπορικό του Πειραιά και φυσικά πηγαίνουν εκεί για τα ψώνια τους.

Εάν δεν είστε κουρασμένοι και επιθυμείτε να εξερευνήσετε την πόλη του Πειραιά στο έπακρο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την Καστέλλα. Έτσι, θα περιπλανηθείτε στο ψηλότερο σημείο της πόλης και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική θέα του Πειραιά. 


Επίσης, στην Καστέλλα βρίσκεται και η γνωστός στους ντόπιους ναός του Προφήτη Ηλία, τον οποίο και μπορείτε να επισκεφθείτε. Για να πάτε στην Καστέλλα, χρειάζεται είτε μεταφορικό μέσο (ταξί, αμάξι, λεωφορείο), είτε με τα πόδια, αλλά να ξέρετε ότι θα πάρει αρκετή ώρα για να φτάσετε εκεί.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από την Καστέλλα, μπορείτε εύκολα να πάτε στο πανέμορφο Μικρολίμανο για να κάνετε μια στάση για καφέ και φαγητό. 


Το Μικρολίμανο είναι φημισμένο για τις πολλές καφετέριες του και τον κόσμο που προσελκύουν καθημερινά. 


Επίσης, στο Μικρολίμανο υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.


Εάν όμως δεν επιθυμείτε να επισκεφθείτε την περιοχή της Καστέλλας και επομένως και το Μικρολίμανο, τότε σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς τη Φρεαττύδα. Εκεί, θα απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας δίπλα στην υπέροχη θέα της θάλασσας και των εντυπωσιακών ιστιοφόρων.


Ακόμη, στην περιοχή της Φρεαττύδας, θα βρείτε το Ναυτικό Μουσείο, όπου μπορείτε να θαυμάσετε ναυτικά αντικείμενα και κειμήλια. Τέλος, να σημειώσουμε ότι είμαστε σίγουροι πως στην αυλή του μουσείου, θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον ένα κομμάτι του υποβρυχίου Παπανικολής. Για τους λάτρεις των μουσείων, να ξέρετε ότι υπάρχει και Αρχαιολογικό Μουσείο στην πόλη του Πειραιά, το οποίο και φημίζεται τις εκθέσεις του. Πιο συγκεκριμένα, για όσους ενδιαφέρονται, το Αρχαιολογικό Μουσείο ξεχωρίζει για τα χάλκινα αγάλματά του και βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (πριν την πλατεία Τερψιθέας).

Φυσικά, δε θα γινόταν να μην κάνετε βόλτα στην Πειραϊκή, όπως κάνουν όλοι οι Πειραιώτες. 


Πιο αναλυτικά, μπορείτε με τα πόδια ή με λεωφορείο/αμάξι να φτάσετε στην πολυαγαπημένη αυτή περιοχή και να κάνετε ένα χαλαρωτικό περπάτημα. Εκεί, θα απολαύσετε ένα πλούσιο δείπνο με θαλασσινά πιάτα, σε μία από τις αμέτρητες ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, έχοντας φυσικά συντροφιά τη θέα της θάλασσας.


Μετά το φαγητό, να ξέρετε ότι θα βρείτε πολλά μπαράκια στο κέντρο της πόλης, που λειτουργούν μέχρι το πρωί και είναι γεμάτα με κόσμο που διασκεδάζει.


Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο το ημερήσιο πλάνο που σας ετοιμάσαμε και να απολαύσετε την εκδρομή σας στον Πειραιά, όπως σας αξίζει.

Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο μας για τον Πειραιά εδώ


Keep traveling! 😉