Πως να περάσετε 2 τέλειες μέρες στη Ρώμη!





Ρώμη… η Αιώνια Πόλη. Οι περισσότεροι Έλληνες λατρεύουν την Ιταλία και όνειρό τους είναι να κάνουν ένα ταξίδι στην πρωτεύουσά της, τη Ρώμη.

Έτσι κι εμείς, αφού ρωτήσαμε φίλους μας Ιταλούς που μένουν στη Ρώμη, πήγαμε ένα διήμερο στη γειτονική αυτή πόλη και σας ετοιμάσαμε ένα χρήσιμο πλάνο, για να ξέρετε τι αξίζει να δείτε και που πρέπει οπωσδήποτε να πάτε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

1η Μέρα


Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα τυπικό ιταλικό πρωινό για να χαλαρώσετε και να πάρετε δυνάμεις για όλα όσα θέλετε και πρέπει να επισκεφθείτε. Συνήθως οι Ιταλοί, τρώνε ένα μικρό πρωινό στο σπίτι και πριν τη δουλειά πηγαίνουν σε μια μικρή καφετέρια για να πιουν ένα γρήγορο εσπρέσο και να φάνε ένα ιταλικό «κρουασάν» στο πόδι. 





Το κρουασάν των Ιταλών είναι το «κορνέτο» (cornetto) και η διαφορά με τα γαλλικά είναι ότι, αντί για βούτυρο, χρησιμοποιείται αυγό. Υπάρχουν με διάφορες γεύσεις που θα λατρέψετε, όπως σοκολάτα ή κρέμα φιστίκι.


Αφού τελειώσετε το πρωινό σας, θα ξεκινήσετε τη βόλτα σας. Προτείνουμε να βρείτε δωμάτιο στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη τοποθεσία είναι η Piazza Venezia, διότι όλα θα είναι δίπλα σας. Έτσι, το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε, θα είναι το μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλλε ΙΙ, ή αλλιώς το «Βωμό της Πατρίδας» των Ιταλών. Ο Βιττόριο Εμμανουέλε ΙΙ ήταν ο πρώτος βασιλιάς της ενοποιημένης Ιταλίας. 


Αργότερα, περπατώντας δέκα λεπτά, φτάνετε στο Πάνθεον, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο Ρωμαϊκό μνημείο που έχει σωθεί άφθαρτο ως τώρα. Πραγματικά, θα νιώσετε δέος μόλις μπείτε μέσα.



Ώρα για πίτσα! Μπορείτε να ξεκουραστείτε παίρνοντας στο χέρι ένα κομμάτι αυθεντική ιταλική πίτσα. Κοντά στο Πάνθεον έχει αρκετές πιτσαρίες, όπου μπορείτε να διαλέξετε το κομμάτι ή κομμάτια της πίτσας της επιλογής σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσες διαφορετικές παραλλαγές και υλικά υπάρχουν και φυσικά από τη γεύση!


Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της πόλης, θα περάσετε από το ναό του Ανδριανού. Μέσα στο ναό, υπάρχουν διάφοροι πίνακες καθώς και μία μακέτα με το πως ήταν ο ναός τη Ρωμαϊκή εποχή.


Πολύ κοντά στο ναό, βρίσκεται η ξακουστή “Φοντάνα ντι Τρέβι’, στην οποία και θα κάνετε μια στάση φυσικά για να τη φωτογραφήσετε και για να πετάξετε κάποιο ή κάποια νομίσματα, όπως συνηθίζεται. Να ξέρετε πως το μέρος αυτό είναι πάντα γεμάτο με κόσμο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που η Ρώμη έχει πάρα πολύ τουρισμό.


Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε μια στάση στην Piazza di Spagna, με τα δημοφιλή σκαλοπάτια. Τώρα πια, δεν επιτρέπεται να κάθεστε πάνω στα σκαλοπάτια αλλά παλαιότερα γέμιζαν με κόσμο που καθόταν εκεί και απολάμβανε ένα καφέ ή μια πίτσα στο χέρι. 


Μπορείτε να πάρετε ένα παγωτό και ένα μπουκαλάκι νερό και να κατευθυνθείτε προς τη Villa Borghese, όπου το πάρκο είναι μαγευτικό και το Μουσείο της Τέχνης πανέμορφο, γεμάτο με πίνακες των Bernini και Caravaggio.



Αργότερα, θα συνεχίσετε προς την επίσης πολυσύχναστη Piazza del Popolo, η οποία και θα είναι η τελευταία σας στάση για σήμερα. Εκεί θα δείτε τις δύο δίδυμες εκκλησίες και έναν από τους μεγαλύτερους οβελίσκους της Ρώμης, στο κέντρο της πλατείας.



Μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας απολαμβάνοντας μια όμορφη και ξεκούραστη βόλτα στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα βρείτε αρκετά εστιατόρια, για να δοκιμάσετε μια αυθεντική καρμπονάρα ή μια σπέσιαλ πίτσα. Θα δείτε ότι το φαγητό στην Ιταλία είναι χορταστικό και πεντανόστιμο.

2η Μέρα


Αφού απολαύσετε ένα πλούσιο πρωινό, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Κολοσσαίο. Εάν επιθυμείτε να μπείτε μέσα και να το εξερευνήσετε, θα ήταν καλό να ξυπνήσετε αρκετά νωρίς, διότι πάντα θα βρείτε κόσμο να περιμένει για να μπει μέσα. Εάν η ουρά είναι μέχρι έξω από το κτίριο, θα περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες όρθιοι. Βέβαια, αξίζει τον κόπο να περιπλανηθείτε μέσα, όπου υπάρχουν διάφορα εκθέματα για να παρατηρήσετε.



Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αγοράζετε ένα εισιτήριο που ισχύει για το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τον Παλατίνο Λόφο. Επομένως, αξίζει να περάσετε το πρωινό σας εξερευνώντας και τα τρία αυτά αξιοθέατα, τα οποία και βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Η εμπειρία είναι φανταστική και είμαστε σίγουροι ότι θα γεμίσετε τα κινητά σας με φωτογραφίες.

Αργότερα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα παγωτό από το Venchi, τη γνωστότερη αλυσίδα παγωτού της Ιταλίας. Να ξέρετε όμως ότι και εκεί θα βρείτε μεγάλη ουρά ανθρώπων που περιμένει για το πιο διάσημο παγωτό της χώρας.



Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε στο Campo deFiori ή αλλιώς τον αγρό των λουλουδιών καθώς και στην Piazza Navona που βρίσκεται δίπλα. 


Στην πλατεία αυτή βρίσκεται η γνωστή κρήνη των τεσσάρων ποταμών, η κρήνη του Ποσειδώνα και η κρήνη του Μαυριτανού. 


Μετά από λίγο περπάτημα θα φτάσετε στο γνωστό κάστρο SantAngelo, το οποίο παλαιότερα ήταν το Μαυσωλείο του Ανδριανού και στη συνέχεια μετατράπηκε σε φρούριο. 


Περπατώντας τη γέφυρα (Ponte SantAngelo), διακρίνεται στο βάθος η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, που θα είναι και η επόμενή σας στάση.



Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Μπορείτε να μπείτε μέσα και να απολαύσετε μια πανέμορφη θέα, αλλά πρέπει να έχετε ψάξει τις ώρες που είναι ανοιχτά, για να προλάβετε σίγουρα. Φυσικά, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου σηματοδοτεί την έναρξη του Βατικανού, όπου μπορείτε να πάτε εάν έχετε χρόνο. Εκεί θα βρείτε την ξακουστή Καπέλα Σιστίνα και τα μουσεία του Βατικανού.



Όσο για το δείπνο σας, υπάρχουν πολλά εστιατόρια στο κέντρο, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Μπορείτε να ελέγξετε τα μενού που έχουν έξω πριν μπείτε, ώστε να δείτε ότι το εκάστοτε εστιατόριο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Επίσης, είναι καλό να ελέγχετε και τις κριτικές στο google,  βοηθάει αρκετά. Υπάρχουν πολλά ιταλικά φαγητά που θα λατρέψετε. Μην ξεχάσετε όμως να δοκιμάσετε το γλυκό-παγωτό «ταρτούφο», το οποίο είναι τρούφα με σιρόπι σοκολάτας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα κρυμμένα διαμάντια της ιταλικής κουζίνας, πατήστε εδώ.

Μετά το φαγητό, απολαύστε μια βραδινή βόλτα, όπου η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι φωτισμένη και πανέμορφη. Άλλωστε, οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες όσον αφορά τη διασκέδαση και οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι με κόσμο που περιπλανιέται τη νύχτα. Επίσης, μπορείτε να βρείτε αρκετά μπαράκια ή κλαμπάκια στο κέντρο, εάν θέλετε να τελειώσετε το ταξίδι σας με ένα χαλαρωτικό ή «ξεσηκωτικό» ποτό.


ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:


Εάν έχετε περισσότερο χρόνο και λατρεύετε το φαγητό όπως εμείς, μην ξεχάσετε να πάτε στο EATALY. Ούτε εμείς το γνωρίζαμε, αλλά το μάθαμε από φίλους μας που μένουν στη Ρώμη. Το EATALY είναι ένα τριόροφο εμπορικό κέντρο μόνο με φαγητό. Πιο συγκεκριμένα, οι ντόπιοι πηγαίνουν εκεί για να κάνουν τα βασικά ψώνια τους και όχι στα σουπερμάρκετ. Υπάρχουν άπειρα είδη κρασιών και ζυμαρικών, που μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να φάτε εκεί, διότι υπάρχουν και εστιατόρια και πιτσαρίες αλλά και μαγαζιά με διάφορα σνακ που μπορείτε να φάτε στο χέρι ή σε καρεκλάκια.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που σας ετοιμάσαμε, πατώντας εδώ.



Keep traveling! 😉